Sunday, November 17, 2013

Ζεστασιά και ασφάλεια - A warm and safe baby room

Και ΝΑΙ!!!!!! Επιτέλους το παιδικό δωμάτιο είναι ολοκληρωμένο (μέχρι να αποφασίσω την επόμενη αλλαγή) !!!
Σκεφτόμασταν καιρό τι θα στρώσουμε στο πάτωμα ώστε ο μικρούλης μας να παίζει με άνεση και ασφάλεια τις κρύες μέρες του χειμώνα....κοιτάξαμε πολλά παιδικά χαλιά σε διάφορα μαγαζιά...κάποια ήταν χαριτωμένα, κάποια πολύ κοινότυπα, κάποια υπερβολικά φανταχτερά ή παλιομοδίτικα για τα γούστα μας αλλά το κυριότερο όλα πολύ μικρά!!! Σαν εικόνα θα έδειχναν χαριτωμένα στο δωμάτιο αλλά και μόνο η ιδέα του γυμνού πατώματος περιμετρικά με έκανε αρνητική. Οπωσδήποτε ο μικρός θα κατέληγε να παίζει στα γυμνά σημεία του πατώματος και μπορεί να κρύωνε ή και να χτύπαγε...αν και είναι μόνο 7,5 μηνών είναι ήδη υπερβολικά ζωηρός και κινητικός...μπουσουλάει γρήγορα και σηκώνεται συνέχεια όρθιος! Επειδή όμως δε παύει να είναι αρκετά μικρούλης ακόμα όση δύναμη κι αν έχει συνέχεια πέφτει κάτω και κουτρουβαλιάζεται. Αστείο και χαριτωμένο από τη μια αλλά και επικίνδυνο αν δε πέφτει στα μαλακά. Οπότε το χαλί έπρεπε να είναι και παχύ!
Μετά από σκέψη αποφασίσαμε και πήραμε μοκέτα....τη μετρήσαμε ώστε να καλύπτει όλο το χώρο του δωματίου και διαλέξαμε μια αρκετά σκούρα αλλά γλυκιά απόχρωση για να αποφύγουμε και μελλοντικές στάμπες που σίγουρα θα της στολίσει ο μικρός (χρώματα κτλ). Είναι αρκετά παχουλή ώστε να πέφτει με ασφάλεια και απίστευτα απαλή και ζεστή...αφού φλερτάρουμε με την ιδέα να παίρνουμε κανέναν υπνάκο όλοι μαζί στο πάτωμα...χαχαχα (ο μπαμπάς το έκανε ήδη!).
Επίσης όπως ίσως προσέξατε η κούνια λείπει...τη μεταφέραμε στο δικό μας υπνοδωμάτιο, ακριβώς δίπλα μου και στη θέση της βάλαμε άνετα και χαρούμενα μαξιλάρια που τα χρησιμοποιούμε σα στρώμα.
Με πολλή χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω το αγαπημένο μας δωμάτιο και ελπίζω να σας αρέσει!









After a lot of thinking and searching we bought this lovely blue carpet for the baby room...its perfect for the baby to play and crawl around safely (he's very active and falls down all the time because he stands up even though he's just 7,5months old). We chose a warm and dark colour to avoid the bad look of stains in the future.
I really hope you like it!!

13 comments:

  1. αχ τα δικα μου καλα μου θύμισες τώρα! έτσι και εμείς στην ταλιμπανούλα, είχαμε βάλει μοκέτα απο άκρη σε άκρη και είχαμε μεταφέρει την κούνια της στο δωμάτιο μας..περιττό να σου πω οτι ειναι 2,5 χρονών και ακόμα κοιμάται μαζί μας γιατί στην κούνια της δεν θέλησε να κοιμηθεί απο όταν την φέραμε στην κρεβατοκάμαρα και τώρα που έχει έρθει και ο μαχαραγιός στην ζωή μας, κοιμόμαστε οι 3 στο κρεβάτι και ο μικρός δίπλα μας στην κούνια! να δω πως θα τα πάω στο δωμάτιο τους! πάντως η λύση της μοκέτας είναι πολύ καλή και ζεστή!

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφη!!!Λάτρεψα τα μαξιλάρια σας και την κουρτίνα!!!

    ReplyDelete
  3. Καλά παιχνίδια στη ζεστή και χαρούμενη μοκέτα σας!!!

    ReplyDelete

thank you for taking the time to leave a comment. always happy to hear from you!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...